Onze dieren

De doelstelling en missie van Kinderboerderij Otterspoor komt in het kort neer op: “Otterspoor is een leuke kinderboerderij waarbij de kinderen letterlijk in aanraking komen met landbouwdieren en hun leefomgeving”.

En dat is ook echt zo, bij ons kan je tussen de dieren lopen en ze aaien, dat maakt onze kinderboerderij ook zo bijzonder en daar zijn we heel trots op. We stellen u dan ook met veel plezier onze dieren voor. De namen van de dieren zijn geloot uit de namen van onze jeugdleden. Wilt u ook graag dat een lammetje of nieuw dier naar uw kind wordt vernoemd, maak u kind dan jeugdlid voor €7,50 per jaar.

Luna, Rhea en Rosa

Dit zijn onze runderen en allemaal familie van elkaar. In het midden staat Luna. Luna woont al vele jaren op onze kinderboerderij. Iedereen mag Luna aaien en ze houdt ook heel erg van eten. Luna heeft in 2017 een kalfje gekregen, genaamd Rhea. Zij woont ook nog steeds op onze boerderij en staat links op de foto. Inmiddels is Rhea ook bij de stier geweest en hopen wij dat zij in 2020 een kalfje zal krijgen. Vooraan op de foto is onze Rosa. Rosa is op koningsdag 27 april 2019 geboren. Rosa zal eind 2019 bij een hobbyboerin in Zegge gaan wonen.

Alle dames zijn van het ras Dahomey.

Sara en Isa

Sara is een mini-ezel. Sara is in augustus 2018 bij ons op de boerderij komen wonen. Sara was toen al zwanger en op 4 juni 2019 is zij bevallen van een dochter Isa. Sara en Isa wonen nu gezellig samen bij ons op de boerderij

Miloe

Miloe is een landgeit en woont pas sinds 21 augustus 2019 bij ons op de boerderij.

Juliette

Juliette is een dwerggeit. Juliette is op 2 maart 2019 bevallen van geitje Lily, die ook nog bij ons woont.

Marise

Marise is de dochter van onze geit Marjon. Haar moeder is een Zwarte Toggenburger en haar vader is een Nubische geit. Marise is op 28 februari 2019 op onze kinderboerderij geboren.

Lily

Lily werd op 2 maart 2019 bij ons op de boerderij geboren. Lily is een dwerggeit. Haar moeder is Juliette en woont ook nog op de boerderij. Lily lijkt sprekend op haar moeder, dus die kan je vast wel vinden.

Ezra

Dit is Ezra, Ezra is een brilschaap. Je kan goed aan haar zien waarom haar ras zo heet.

Elise en Lizzy

Elise en Lizzy zijn Walliser Zwartneusschaap, officieel Walliser Schwarznase omdat het eigenlijk een Zwitsers ras is. Elise en Lizzy zijn in het voorjaar van 2019 op onze boerderij komen wonen.

Marinka

Marinka is een Nubische geit. Zij woont al enkele jaren op de boerderij.

Bruine legkippen

We hebben meerdere bruine legkippen. Deze dames zorgen voor de heerlijke eitjes die u bij de beheerder kan kopen voor €2,50 per 10 stuks. Onze legkippen lopen altijd los en kunnen gaan en staan waar ze willen. Hun eitjes smaken heerlijk!

Chloe

Chleo woont al een aantal jaren op de kinderboerderij. Chloe is een Baggerbont schaap

Nienke

Nienke is een Bleskop x Baggerbont schaap. Nienke woont al een aantal jaren op de kinderboerderij. Nienke is de moeder van Daylin die in februari 2018 is geboren.

Daylin

Daylin is op 21 februari 2018 geboren op onze boerderij. Haar moeder heet Nienke en woont ook nog bij ons. Daylin is een baggerbont schaap.

Lynn

Lynn woont al een hele poos op onze boerderij Lynn is een dwerggeit

Sierkippen

We hebben verschillende soorten sierkippen

Marjon

Marjon is in 2018 bij ons komen wonen. Marjon is hetzelfde ras als Priscilla, namelijk een Toggenburger. Marjon is de moeder van Marise. Marise is op 28 februari 2019 geboren.

Pauwen

Bij ons wonen vader en moeder Pauw Je moet vader eens zien als hij zich mooi maakt voor moeders Prachtig is hij dan. Ook hun 2 kinderen wonen nog op onze boerderij.

Kalkoenen

Wij hebben meerdere kalkoenen

Volière

Helaas zijn in 2018 bijna al onze vogeltjes uit onze volière gestolen. Dankzij meerdere donateurs hebben wij inmiddels weer verschillende nieuwe vogeltjes in onze volière

Eenden

Wij hebben meerdere soorten eenden, loopeenden en ganzen

Poes

En dan hebben we nog onze boerderij-poes Cheetah