Kinderboerderij Otterspoor

geiten

Wij hebben op de boerderij diverse soorten geiten: Dwerggeit Landgeit Boergeit Nubische geit Toggenburger Melkgeit     Geiten zijn levendige en speelse dieren. Ze zijn gemakkelijk te houden. Wat voeding betreft lijken de dieren vrijwel alles te lusten, in feite zijn het echter zeer kieskeurige dieren. Wie goed voor geiten zorgt, ze ruimte en gezelschap geeft, beleeft aan deze dieren veel plezier. Voor sommigen is het zelf bereiden van geitenkaas het grootste plezier.

Geiten

Natuurlijk zijn er ook geiten op de kinderboerderij. Een geit is altijd een vrouwtje, een mannetjes‘geit’ heeft een andere naam: een bok. De meeste geitensoorten moeten ’s winters naar binnen de stal in, omdat het anders te koud voor ze wordt. De dwerggeit is de enige geitsoort die je in de winter buiten zal zien lopen, aangezien hij weinig water nodig heeft en redelijk bestand is tegen de kou. Geiten hebben altijd drinkwater nodig, het is een fabeltje dat er geen drinkwater nodig is als er sneeuw ligt. Ook bij geiten is het zo dat ze temperaturen van 20 graden vorst kunnen doorstaan, als er maar geen koude wind is. Die zorgt er namelijk voor dat de gevoelstemperatuur sterk daalt. Het beste hiertegen is een beschut te plek, waar de wind niet of vrijwel niet komt. (Maatschappelijke stage 2012)
terug naar dieren terug naar dieren home nieuws locatie financiŽn wij wensen wie zijn wij Gedragscode Priscilla - Zwarte Toggenburgergeit Anna - Boergeit Madee - Bonte Melkgeit Lisa - Witte Melkgeit Sanne - LandgeitXWallischegeit
Oesja - Nederlandse Landgeit Marinka - Nubische geit Lynn - Dwerggeit  Juliette - Dwerggeit Feline - Dwerggeit