<  Terug

We hebben een echte kippenvilla

Sinds september 2022 hebben we dankzij verschillende donaties één van onze wensen kunnen realiseren. Een echte kippenvilla. Zoals u waarschijnlijk wel hebt meegekregen is er al inmiddels meer dan een jaar een ophokplicht voor de kippen. Dat deed ons beseffen dat ze niet zomaar weer naar buiten konden, dus moesten wij er voor gaan zorgen dat de kippen meer leefruimte gingen krijgen. We hebben bij Kippenvilla.nl een mooi verblijf op maat laten maken.

Het verblijf is 12,5 meter breed. Het nachthok is 2,5 x 2,5 meter en links én rechts van de hooiberg nog twee flinke rennen van 5x4 meter. Omdat het ophok en afschermplicht is hebben wij er voor gekozen om een dak op de beide rennen te plaatsen, waarvan een deel van doorzichtig kunststof zodat er voldoende licht in de ren komt, maar het ook niet te warm wordt in de volle zon.

We zijn enorm trots op het eind resultaat. Ben je benieuwd hoe het bouwen ging van de kippenvilla, zie dan hier het filmpje

Inmiddels heeft de kippenvilla ook al nieuwe bewoners van verschillende soorten. De kippen zijn gedoneerd door de “Vrienden van het Wijkpark Maarssenbroek”.

De dames zijn al eitjes aan het leggen. Deze heerlijke verse eieren kan je kopen in ons winkeltje waar je ook honing van onze eigen imker en andere lekkernijen kan kopen.
10 kakelverse eieren kosten € 3,20
6 stuks € 2,20