Vacatures

Kinderboerderij Otterspoor zoekt een fondsenwerver/ relatiebeheerder!

Heb je een groot netwerk in Maarssen en omgeving, kun je goed verbinden en ben je niet bang op mensen af te stappen? Dan ben jij misschien wel onze fondsenwerver/ relatiebeheerder.

De kinderboerderij is constant op zoek naar sponsors en donateurs. Zonder hen kan de boerderij niet bestaan. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die nieuwe sponsors en donateurs aan ons bindt, maar ook ons bestaande netwerk een boost geeft. Het is een nieuwe rol dus je hebt veel ruimte om deze verder in te vullen.

Wil je meer informatie of reageren? mail naar kinderboerderij.otterspoor@gmail.com of stuur een privé berichtje op onze facebook pagina (facebook/kbotterspoor)

Wij zijn op zoek naar een voorzitter (vrijwillig) ca 4 uur per week!

Als voorzitter ben je samen met de rest van het bestuur verantwoordelijk voor het algemene beleid en reilen en zeilen van de boerderij. Daarnaast ben je het gezicht van de kinderboerderij naar onze vrijwilligers en relaties, maar ook richting gemeente en pers.

Het bestuur van Kinderboerderij Otterspoor bestaat uit 5 bestuursleden. Een voorzitter, penningmeester, secretaris en twee algemeen bestuursleden. We vergaderen maandelijks en jij zit deze vergaderingen voor. Je coördineert de verschillende (bestuurs) taken en houdt de algemene gang van zaken in het oog. Je bent aanspreekpunt voor de beheerder, die werknemer is van de stichting.

We vormen een collegiaal bestuur en samen ben je het aanspreekpunt voor een groep van meer dan 40 enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor de Kinderboerderij. De komende jaren hebben we drie grote opgaven namelijk:

  • het aanboren van nieuwe inkomsten, zeker nu de subsidie steeds verder onder druk staat;
  • het op peil houden en liefst uitbreiden van onze groep vrijwilligers;
  • De invulling van de rol van beheerder aangezien onze huidige beheerder over een aantal jaar met pensioen gaat.

Wij vragen

Je hebt belangstelling voor het reilen en zeilen van de boerderij en wil je verdiepen in wat er allemaal bij komt kijken. Het is mooi als je al wat bestuurlijke ervaring hebt, maar dat hoeft niet. Daarnaast ben je bereid te helpen bij onze evenementen. We vinden het fijn als je ook meedraait met de weekenddiensten en/of in het winkeltje om zo gevoel te hebben en houden bij wat er op de boerderij gebeurd.

Je bent een teamspeler en geeft andere vrijwilligers de ruimte om hun taken uit te voeren. Je houdt in de gaten wat er in het gemeentelijke beleid gebeurd wat relevant is voor de boerderij. Ook heb je contact met stichtingen waarmee we zijn verbonden Daarnaast pak je nog een aantal taken op in het bestuur. Welke dat zijn is in overleg en hangt mede af van je eigen belangstelling.

Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag voor deze functie.

Wil je meer informatie of reageren?

Stuur dan een mail naar kinderboerderij.otterspoor@gmail.com je kunt ook een privé berichtje naar onze facebookpagina sturen en wij nemen contact met je op. Je kunt natuurlijk ook even langslopen en de beheerder aanspreken. Als je je gegevens achterlaat wordt je gebeld of gemaild.

Wij zijn op zoek naar nieuwe Weekendvrijwilligers!

De weekendbeheerders zorgen ervoor dat de boerderij ook in het weekend open is. Je verzorgt de dieren, zorgt ervoor dat het erf en de boerderij netjes blijven, staat bezoekers te woord en verkoopt vanuit het winkeltje ijs, koffie etc. Je draait de diensten uiteindelijk helemaal zelfstandig.

Wie zoeken wij?

Mensen die de boerderij een warm hart toedragen en ongeveer 1x in de 6 weken een dag in het weekend de beheerder willen zijn. Je vindt het leuk om de dieren te verzorgen maar kunt ook goed omgaan met bezoekers en dan in het bijzonder de kinderen natuurlijk. Je bent minimaal 18 jaar en hebt er geen probleem mee een Verklaring Omtrent Gedrag aan te vragen voor je officieel bij ons start.

Je kunt je ook als duo opgeven!

We willen benadrukken dat het vrijwilligerswerk is maar niet vrijblijvend. De dieren en de bezoekers rekenen op je!

Praktisch

Het rooster wordt per half jaar gemaakt, als je een keer niet kunt is het de bedoeling dat je dit zelf ruilt. Een weekenddienst is op zaterdag of zondag van 10.00 tot 17.00 (in de winter tot 16.00). Je kunt je alleen opgeven maar ook als duo.

Voor je zelfstandig diensten draait wordt je een aantal keer ingewerkt door een van de huidige vrijwilligers, je ontvangt het handboek en een overzicht van de werkzaamheden. Daarnaast regelen we dienstkleding voor je (t-shirt, fleece-vest en jas). Het betreft hier een vrijwilligersfunctie dus er is geen vergoeding.

Wil je meer informatie of reageren?

Stuur dan een mail naar kinderboerderij.otterspoor@gmail.com je kunt ook een privé berichtje naar onze facebookpagina sturen en wij nemen contact met je op. Je kunt natuurlijk ook even langslopen en de beheerder aanspreken. Als je je gegevens achterlaat wordt je gebeld of gemaild.

Vrijwilligers gezocht voor de winkel van de kinderboerderij

Vindt jij het leuk om in onze winkel actief de bezoekets verwelkomen en onze producten te verkopen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als vrijwilliger run je zelfstandig de winkel verkoop. We verkopen diverse streekproducten, Koffie, fris, snoep, ijs en andere leuke producten. Die jij daar waar nodig aan vult.

We verwachten dat je het terras uit zet en lichte schoonmaakwerkzaamheden verricht. Het terras ook weer opruimt en dat deze tussendoor netjes blijft. Natuurlijk is een praatje maken met de bezoekers en de dieren tussendoor een knuffel geven ook niet onbelangrijk.

Als winkel vrijwilliger kan je zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent. De diensten zijn maandag tot en met vrijdag van 10:00 tot 16:30 uur of een dagdeel van 10:00 tot 13:00 uur of 13:00 tot 16:30 uur.

Het rooster wordt minimaal 14 dagen van tevoren gemaakt, we rekenen dan ook op je.

Voor meer informatie kan je je altijd even melden bij de winkel of een mail sturen via kinderboerderij.otterspoor@gmail.com